Angående fläktproblemen

2017-03-12
När det gäller ventilationfläktarna på Ö.Eriksbergsgatan 82, vill vi meddela att tillverkarna tillverkar fläktarna först när beställningar kommer in. Vi har idag fredag fått reda på att det finns en likadan fläkt någonstans i sverige som skulle bytas på ett ställe där den nuvarande fläkten ännu inte stannat. Denna fläkt skulle kunna bli en räddning för oss och den kan komma till Göteborg i börja på nästa vecka och då kommer ventilationsfirman att omgående byta denna.


__________________________________________________________
Äldre inlägg
Tyvärr är fläkten till Östra Eriksbergsgatan 82 ännu inte åtgärdad efter att snart ha varit ur funktion i en månad. Detta är något vi givetvis beklagar. 

Företaget Ventilationskontroll som har fått uppdraget via GUAB har låtit meddela att leveranstiden för en sådan typ av fläkt är cirka en månad från leverantören. Då vår förening i dagsläget inte har något serviceavtal tecknat så är det de ledtider som gäller. 

Ett serviceavtal skulle kunna förkorta ledtiderna vid funktionsbortfall genom att det genomförs regelbundna inspektioner, exempelvis rengöra fläktarna, kontrollera kondensatorer samt lyssna efter missljud. Vid noterade brister skulle de kunna göra en uppskattning om när fläkten behöver bytas och kunna beställa nytt material i förtid. 

Givetvis är ett sådant serviceavtal förknippat med löpande kostnader och tidigare bedömningar har varit att en sådan tjänst inte är nödvändig. Som förening strävar vi för att ständigt hålla nera våra gemensamma kostnader, men kanske är det lämpligt att ompröva beslutet i och med att fastighetens underhållsbehov ökar.  

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter